Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@07:35:43 GMT

بهبود وضعیت منابع آبی استان همدان بر اثر بارش برف و باران

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۵۲۶۲

بهبود وضعیت منابع آبی استان همدان بر اثر بارش برف و باران

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: بارش های روز گذشته تأثیر به‌سزایی در بهبود وضعیت منابع آبی استان داشت و سد کلان ملایر لبریز و سد اکباتان همدان و سرابی تویسرکان تا اندازه زیادی پر شد. ۱۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲ استانها همدان نظرات - اخبار استانها -

منصور ستوده در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: بارش شدید برف و باران در روزهای اخیر موجب شد تا ذخیره آب سد اکباتان افزایش یافته و به 21 میلیون و 642 هزار متر مکعب برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ورودی آب به دریاچه سد بیش از 17 هزار و 783 لیتر در ثانیه است که از این مقدار 813 لیتر برای شرب شهر همدان خارج می‌شود و حجم 36 میلیون مترمکعبی سد هنوز به طور کامل پر نشده بنابراین خطر بروز سیل وجود ندارد.

ستوده با اشاره به سرریز شدن سد کلان ملایر در ماه‌های اخیر هم گفت: این سد 45 میلیون متر مکعب ظرفیت دارد که مدت‌ها است پر شده و سرریز کرده و در روزهای اخیر هم برای مدیریت و جلوگیری از بروز سیل، دریچه‌های پایین سد باز شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان اعلام کرد: خروجی آب از دریچه پایین سد کلان و سرریز آن به 62 هزار لیتر در ثانیه رسیده و ورود آب از رودخانه کلان به سد هم 55 هزار لیتر در ثانیه است.

هدررفت آب سد کلان ملایر به دلیل نداشتن تصفیه‌خانه؛ 6 ماه از سرریز سد گذشت خط انتقال آب از سد‌ کلان به ملایر پیشرفت 85 درصدی دارد میزان بارندگی‌ها در استان همدان 185 درصد افزایش یافت

ستوده بیان کرد: ذخیره آب سد کلان در سال های گذشته هم به مصرف شرب شهر ملایر نمی‌رسید و بخشی از آن برای کشاورزی مصرف می‌شد زیرا هنوز تصفیه‌خانه و شبکه انتقال آب نیمه کاره است.

وی در مورد سد سرابی تویسرکان هم اعلام کرد: این سد 9 میلیون متر مکعب ظرفیت داشته و 7 میلیون و 200 هزار متر مکعب آن پر شده که 300 لیتر در ثانیه از حجم ورودی آب برای کنترل سیلاب از دریچه پایین سد خارج می‌شود.

ستوده گفت: یک میلیون متر مکعب از ظرفیت 4 میلیونی سد آبشینه همدان هم با بارش های خوب اخیر پر شده و سد شیرین سو کبودرآهنگ هم بیش از یک میلیون متر مکعب آب دارد.

وی با اشاره به فرارسیدن 13 فروردین روز طبیعت تصریح کرد: مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌ها، آبگذری‌ها و کناره سدها خودداری کنند تا حادثه‌ای برایشان پیش نیاید.

انتهای پیام/ح

R41405/P/S6,75/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، خالد رحمانی در این زمینه اظهار کرد: این رهاسازی با حجم ۳۰ مترمکعب در ثانیه از سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه، تالاب‌های اقماری و سفره‌های زیرزمینی در حال انجام است و علاوه بر آن ۸۰ میلیون سهم بخش کشاورزی نیز طبق برنامه تا شهریورماه رهاسازی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون وروی آب به دریاچه سد ۲۰ مترمکعب در ثانیه است اضافه کرد: هم اکنون حجم آب ذخیره شده پشت مخزن سد مهاباد به ۱۷۴ میلیون مترمکعب رسیده است.

رئیس امور آب مهاباد گفت: سال گذشته در این ایام حجم آب ذخیره شده در داخل این سد ۱۵۳ میلیون مترمکعب بود و در مجموع ۱۰ میلیون مترمکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه رهاسازی شده بود که امسال این مقدار افزایش چشمگیری داشته است.

وی در خصوص میزان بارش‌ها در ایستگاه هواشناسی تاج سد مهاباد نیز اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۳۹۳ میلی‌متر بارندگی در این ایستگاه ثبت شده که حدود ۱۰۰ میلی‌متر از بارش‌های سال قبل بیشتر است.

وی افزود: امسال با توجه بارش‌های مناسب دبی ورودی آب سد مهاباد نیز افزایش چشمگیری داشته است و دبی ورودی آب در اول فروردین به ۸۶ مترمکعب در ثانیه، ۶ فروردینم به ۶۷.۵ مترمکعب در ثانیه و ۹ فروردین به ۶۴ متر مکعب در ثانیه رسیده بود.

رحمانی افزود: سال گذشته در این ایام ورودی آب سد مهاباد سه متر مکعب در ثانیه و خروجی آن نیز ۹ مترمکعب در ثانیه بود.

سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار می‌دهد.

کد خبر 6100077

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت / بارش باران در چالوس و هراز
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • پیش‌بینی ۱۶۷ شعبه اخذ رأی در مرحله دوم انتخابات در ملایر
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • وضعیت راه‌های کشور؛ بارش باران در جاده‌های چالوس و فیروزکوه
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • ۱۰ استان کشور از تنش آبی خارج شد
  • انتخابات ملایر به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت / بارش باران در محورهای ۶ استان